Warsztaty kulinarne dla dzieci to projekt przygotowany z myślą o najmłodszych mieszkańcach naszej gminy. Jeżeli twoje dziecko lubi gotować, poznawać nowe smaki, a może jest przysłowiowym „Tadkiem niejadkiem” – to jest oferta właśnie dla niego.
Zajęcia odbędą się 19 czerwca w ramach Rybobrania w Porcie Rzecznym. Całość poprowadzi zielonogórskie studio kulinarne – Look&Cook.
Uczestnicy pod okiem pracowników Studia Kulinarnego Look&Cook przygotują potrawy z ryb, a następnie efekty swoich działań skosztują w miłej atmosferze.
Poprzez aktywne uczestniczenie w warsztatach kulinarnych, dziecinauczą się współpracy w grupie. Zajęcia również poszerzą ich wiedzę z zakresu produktów regionalnych i tradycyjnych. Ponadto dzięki gotowaniu zrozumieją, dlaczego warto jeść i w jaki sposób można wykorzystać zdrowe produkty w kuchni.
Warsztaty odbędą się 19 czerwca 2016 r. w trzech grupach warsztatowych. Każda grupa wykona po jednej potrawie. A co będzie można ugotować na warsztatach?
Menu: babeczki z pastą z wędzonego pstrąga, pieczoną papryką, ogórkiem i szczypiorkiem; burger rybny – pomidor, sałata, ogórek zielony, cebula; szaszłyk rybnyz cukinią grillowaną i kolorową papryką.
GRUPA I – warsztaty o godz. 13.00
GRUPA II – warsztaty o godz. 14.00
GRUPA III – warsztaty o godz. 15.00
Czas trwania jednej grupy warsztatowej – 30 minut.
Aby wziąć udział w warsztatach, należy zakupić bilet – 5,00 zł – w kasie CAK „Zamek” przy ul. Szkolnej 1 w Krośnie Odrzańskim. Jeżeli do warsztatów kulinarnych bilety nie zostaną wyprzedane, to będzie można je zakupić w namiocie CAK „Zamek” podczas Rybobrania (18-19 czerwca 2016 r.),
http://www.lookandcook.com.pl/