Warsztaty kulinarne dla dzieci to projekt przygotowany z myślą o najmłodszych mieszkańcach naszej gminy. Jeżeli twoje dziecko lubi gotować, poznawać nowe smaki, a może jest przysłowiowym „Tadkiem niejadkiem” – to jest oferta właśnie dla niego.

Zajęcia odbędą się 19 czerwca w ramach Rybobrania w Porcie Rzecznym. Całość poprowadzi zielonogórskie studio kulinarne – Look&Cook. 

Uczestnicy pod okiem pracowników Studia Kulinarnego Look&Cook przygotują potrawy z ryb, a następnie efekty swoich działań skosztują w miłej atmosferze.

Poprzez aktywne uczestniczenie w warsztatach kulinarnych, dziecinauczą się współpracy w grupie. Zajęcia również poszerzą ich wiedzę z zakresu produktów regionalnych i tradycyjnych. Ponadto dzięki gotowaniu zrozumieją, dlaczego warto jeść i w jaki sposób można wykorzystać zdrowe produkty w kuchni.

Warsztaty odbędą się 19 czerwca 2016 r. w trzech grupach warsztatowych. Każda grupa wykona po jednej potrawie. A co będzie można ugotować na warsztatach?

Menu: babeczki z pastą z wędzonego pstrąga, pieczoną papryką, ogórkiem i szczypiorkiem; burger rybny – pomidor, sałata, ogórek zielony, cebula; szaszłyk rybnyz cukinią grillowaną i kolorową papryką.

GRUPA I – warsztaty o godz. 13.00

GRUPA II – warsztaty o godz. 14.00 

GRUPA III – warsztaty o godz. 15.00

Czas trwania jednej grupy warsztatowej  – 30 minut.

Aby wziąć udział w warsztatach, należy zakupić bilet – 5,00 zł – w kasie CAK „Zamek” przy ul. Szkolnej 1 w Krośnie Odrzańskim. Jeżeli do warsztatów kulinarnych bilety nie zostaną wyprzedane, to będzie można je zakupić w namiocie CAK „Zamek” podczas Rybobrania  (18-19 czerwca 2016 r.),

http://www.lookandcook.com.pl/