Centrum Artystyczno-Kulturalne „Zamek” zaprasza najmłodszych mieszkańców gminy Krosno Odrzańskie do wzięcia udziału w warsztatach kulinarnych.
Są to zajęcia przygotowane z myślą o najmłodszych. Uczestnicy pod okiem szefa kuchni Tomasza Tomiuka z Restauracji na Zamku Joannitów w Łagowie przygotują potrawy rybne, a efekty swoich działań skonsumują w miłej atmosferze.
Poprzez aktywny udział, dzieci uczą się współpracy w grupie, a zajęcia poszerzają ich wiedzę z zakresu produktów regionalnych
i tradycyjnych.
Wydarzenie organizowane jest podczas Rybobrania w dniu 13.06.2015 r. w Porcie Rzecznym. W tym dniu przewidziane są 3 grupy warsztatowe po 15 osób. Godziny warsztatów: 13.30, 14.30, 15.30.
Aby wziąć udział w zajęciach należy wybrać godzinę warsztatów, a następnie zakupić bilet w Centrum Artystyczno-Kulturalnym „Zamek”. Koszt biletu to jedyne 5,00 zł. Bilety dostępne w sprzedaży od 3 do 11 czerwca. W ramach biletu każde dziecko otrzyma profesjonalną czapkę kucharską.
Proponowane warsztaty obejmują zarówno naukę gotowania, jak i sztukę prezentacji. Połączenie efektownego wyglądu potrawy na talerzu z jej wybornym smakiem, pozwala oczarować i zachwycić małych uczestników.